Aarlanderveen, NL
+31680187993
marc@courtperformance.com

5 redenen waarom gamification de toekomst van het sporten is

Gamification is een van de grootste opkomende trends in de sport industrie op dit moment. Sport en fitness games zijn gemaakt met het doel om fit te worden, en tegelijkertijd plezier te hebben. Deze interactieve games zorgen ervoor dat de sporter zijn hele lichaam moet gebruiken in door technologie aangestuurde activiteiten. 

Fysiek gamen heeft de potentie om het huidige gebrek aan bewegen tegen te gaan

Het is niet makkelijk om gezond te blijven en sporten onderdeel van ons dagelijks routine te maken in onze steeds meer digitaliserende wereld. De opkomst van ‘Exergaming’ zorgt voor een goede opstap om meer mensen aan het bewegen te krijgen en zo de voordelen van technologie en sporten aan de jongere generaties over te brengen. 

Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie zijn kinderen en jong volwassenen bij lange na niet actief genoeg. Producten die de aandacht van deze jongeren succesvol kan pakken kunnen worden ingezet als middel om deze strijd tegen het niet sporten aan te gaan. 

5 voordelen van het combineren van bewegen en gamen

  1. Motivatie en performance

Gamen en bewegen kan de motivatie en prestatie tijdens het trainen aanzienlijk verbeteren als spelers gefocust zijn op de game terwijl ze aan het sporten zijn.

  1. Train je lichaam en brein op hetzelfde moment

Op deze manier kun je je cognitieve en fysieke vaardigheden op hetzelfde moment trainen. Deze multidimensionale stimulatie van je lichaam en brein is extra belangrijk voor de ontwikkelingen van kinderen.

  1. Sociale interactie

Gamification zorgt voor sociale interactie omdat er meerdere spelers tegelijk kunnen spelen, in real-life of online waar dan ook ter wereld. 

  1.  Goed voor je algemene gezondheid 

‘Exergaming’ is een essentiële component voor een gezonde en actieve levensstijl. De combinatie van fysieke en cognitieve training door exergames is een belovende aanpak om mentale en fysieke gezondheid te verbeteren.  

  1. De plezier factor

Exergaming vergroot de plezierfactor van het bewegen door de workouts te combineren met leuke games. 

De interactivesquash en multiball systemen hebben een groot aantal games en trainingsmodules die je coördinatie, mentale gezondheid en fysieke prestaties verbeteren. Sla twee vliegen in een klap door aan allebei te werken terwijl je calorieën verbrand en een super leuke tijd hebt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *